Mogan


SKRIV MED MIG I SOLEN PÅ GRAN CANARIA 19-26 januari 2019
Efter flera års skrivarkurser i Skåne och Frankrike tänkte jag pröva ett nytt alternativ:

En veckas kurs i den lilla byn Puerto de Mogan på Gran Canarias sydvästkust där jag själv suttit och skrivit både böcker och pjäser. Ni som får detta brev har visat intresse för en sådan kurs, därför vänder jag mig i första hand till er.

Detta gäller: Ett hus längst uppe i en gränd med strålande utsikt över himmel och hav. Ett eget hus, med stor terrass där vi ser ut över havet och med kök där vi kan laga gemensamma måltider. Ta ett glas vin när solen går ner. Pusta efter dagens ord och tankar. Gemensamma skrivövningar från frukost till långt fram på eftermiddagen .Pauser för bad och lite tystnad där orden hinner ifatt en. Några utflykter där vi tar med block och pennor och skriver uppe i bergen, längs havet eller i Maspalomas öken. Gemensam frukost och lunch samt middag ankomst- och avslutningskväll. De resterande middagarna har ni tillfälle att på egen hand utforska byns alla restauranger – eller laga något i det gemensamma köket i huset.

Det här är en kurs för er som vill leka med ord under några inspirerande dagar. Bredda er fantasi, pröva på olika skrivsätt och berättartekniker. Inga förkunskaper behövs. Det handlar inte om att prestera, vara duktig. Det handlar om att ta paus från det vanliga livet och pröva något nytt, testa gamla skrivardrömmar, se hur långt fantasin håller. Efter alla kurser kan jag utlova många skratt – och kanske en och annan tår. Man vet aldrig var man hamnar när man kastar sig ut i bokstävernas hav.

Priset för en vecka är
12 500 kr, inklusive moms om du betalar privat.
För den som betalar via företag tillkommer moms.
I priset ingår rum, frukost, lunch, två middagar (första och sista kvällen) bussbiljetter till utfärder – och undervisning från morgon till kväll. Plus personlig coachning.
Tillägg 1500 kronor för enkelrum.
Resan tur/retur Las Palmas och buss till Puerto de Mogan står ni själva för. I slutet av januari är priserna billiga. Bussen från flygplatsen till Puerto de Mogan tar ungefär en timme och kostar sisådär 8 euro.

OBS! Vänta med att beställa biljetter tills ni vet att ni blivit antagna till kursen.

Något att tänka på:
Någorlunda rörlighet krävs. Det är 101 steg uppför en hyfsat brant backe till vårt hus. Vi kommer dessutom att gå i berg, inga strapatser utan längs promenadstigar men man behöver nog ändå vara någorlunda rörlig. Se också till att ni har en egen försäkring som täcker om någonting skulle hända under veckan. (Det finns både läkare och tandläkare i byn).
Men jag vill poängtera att Puerto de Mogan är ett lugnt och fridfullt ställe bortanför öns mest hektiska turist- och nattliv. Man rör sig fritt, tar ett stilla nattdopp om andan faller på eller sätter sig ute på piren och njuter av stillheten när solen gått ner. Om man nu inte fastnat på någon av alla restauranger längs strandpromenaden.
Säkert finns mycket mer att upplysa om.
Det är bara att kontakta mig och du undrar något.
Så här i första vändan behöver jag veta om du är intresserad – och om du, i så fall, absolut vill ha enkelrum eller kan tänka dig att dela rum med någon.
Det finns tre enkelrum i huset och tre dubbelrum (med separata sängar)  – vilket betyder att ni totalt blir en grupp på 9 deltagare, vilket är alldeles lagom.

Med vänlig hälsning

Karin Thunberg
070 324 39 38
karin@karinthunberg.se
www.kariinthunberg.com

Eftersom utrymmet är begränsat – och jag har en lång väntelista till mina kurser – gäller först till kvarn.
Vill ni se bilder på huset och miljön så gå in på min hemsida, klicka på Mogan i menyraden längst upp.